Това заяви пред bTV журналистът от “Капитал Полина Паунова. “Това е

...
Това заяви пред bTV журналистът от “Капитал Полина Паунова. “Това е
Коментари Харесай

Журналист: Политическото оцеляване на Борисов зависи от престоя във властта

Това съобщи пред bTV журналистът от “Капитал ” Полина Паунова.

 

“Това е капан. В момента ГЕРБ и Борисов вършат това, което Иван Костов направи 2009 година – “Ще поддържаме, действайте “. В момента, в който започнаха митингите през февруари 2013 година тази поддръжка изчезна, само че това не донесе доста позитиви на десните сили ”, счита анализаторът Георги Харизанов.

 

“Такова нещо като “подкрепяща съпротива ”, както я назова Румен Христов от Съюз на демократичните сили, няма. Има задоволително обстоятелства - имат вицепремиер. Не съм чувала за съпротива, която има ротационен вицепремиер. Предложили са министър на вътрешните работи, министърката на нововъведенията е от тяхно предложение предходната година. Иван Костов 2009 година не го е правил това. Няма ръководеща съпротива. Различното в този момент е, че господин Борисов е пленник на прокуратурата. Оцеляването му политически зависи от оставането на ГЕРБ във властта, без значение по какъв начин ще му споделят ”, не се съгласи Полина Паунова.

 

Според Харизанов обаче рецесията със заложничеството на Борисов е пресилена. Новите разкрития на прокуратурата по БарселонаГейт пък не са нови. 

 

“Не бих надценявал обстановката, защото досега не разбрах нещо ново от импортираните документи в Народното събрание. Създава такова чувство. Прилича на следващата пиар акция ”, съобщи Харизанов.

 

Полина Паунова разяснява още и желанието за конституционна промяна. По думите й обаче е доста значимо по какъв начин тъкмо ще се случи тя. Премахването на длъжността на основния прокурор изисква Велико Народно заседание. 

 

“Не може всяка една обстановка, която основава проблем у нас, да се взема решение с премахването съществено на нещо. Това е страна, която наподобява напълно на мафиотска конструкция. Разбираме, че ГЕРБ кадруват във Висш съдебен съвет от записи, че хора са държани със фотоси, основният прокурор пуска записи… Това е мафиотска работа, само че не значи, че това би трябвало да се изрине и основен прокурор няма да има. Ако има 30 гешевци в резултат на правосъдната промяна, какво ще вършим? ”, попита Паунова. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР